+30 210 72 31 630
Τηλ.
info@elo.gr
Email
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Ομήρου 21
ΓΛΥΦΑΔΑ: Λαζαράκη 27

stefanos oikonomou
stefanos oikonomou

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Οι δικηγόροι της εταιρίας μας έχουν ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο των εμπορικών εταιριών και μπορούν να σας υποστηρίξουν νομικά στα πιο απλά έως και τα πιο δύσκολα θέματα που μπορούν να απασχολήσουν έναν επιχειρηματία που θέλει να ιδρύσει μία εταιρία ή είναι εταίρος ή μέτοχος αυτής.

Οι δικηγόροι του γραφείου μας μπορούν να σας υποστηρίξουν νομικά στην ίδρυση εταιρίας δηλαδή στην σύνταξη καταστατικού στην δημοσίευσή του στο ΓΕΜΗ και στην λήψη του ΑΦΜ με ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης οι δικηγόροι μας αναλαμβάνουν την σύνταξη πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και κάθε άλλης απόφασης της εταιρίας που απαιτείται ανάλογα με τον τύπο της καθώς και την μετατροπή της από τον έναν τύπο στον άλλο.

Οι δικηγόροι του γραφείου μας μπορούν να σας συμβουλεύσουν για την επιλογή του τύπου εταιρίας που ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες σας ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας σας, τις ευθύνες που αναλαμβάνετε και το απαραίτητο κεφάλαιο καθώς φυσικά και τις απαραίτητες δαπάνες.  

Η ομόρρυθμη εταιρία είναι μία απλή μορφή εμπορικής εταιρίας με κύριο γνώρισμα την προσωπική και απεριόριστη ευθύνη των ομορρύθμων εταίρων για τα χρέη της εταιρείας ακόμα και με την προσωπική τους περιουσία.

Οι βασικές προυποθέσεις για την ίδρυσή της είναι οι εξής:

Απαιτούμενοι εταίροι: Απαιτούνται δύο τουλάχιστον άτομα για την ίδρυση ομόρρυθμης εταιρίας τα οποία μπορεί να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους άλλως επιτρέπεται μόνο κατόπιν δικαστικής άδειας.

Αν αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο ένας ή περισσότεροι εταίροι και παραμείνει μόνο ένας εταίρος, η εταιρεία λύνεται, εφόσον μέσα σε τέσσερις μήνες δεν δημοσιευτεί στο Γ.Ε.ΜΗ. η είσοδος νέου εταίρου.

Ευθύνη εταίρων:  Για τα χρέη της ομόρρυθμης εταιρίας ευθύνονται παράλληλα όλοι οι εταίροι απεριόριστα και σε ολόκληρο. Ο εταίρος που εισέρχεται στην εταιρεία ευθύνεται απεριόριστα και εις ολόκληρον και για τα υπάρχοντα πριν από την είσοδο του εταιρικά χρέη. Αντίθετη συμφωνία δεν ισχύει έναντι των τρίτων.

Εταιρική επωνυμία:  Η επωνυμία της ομόρρυθμης εταιρείας σχηματίζεται είτε από το όνομα ενός ή περισσότερων εταίρων είτε από το αντικείμενο της επιχείρησης είτε από άλλες ενδείξεις με την προσθήκη των λέξεων «ομόρρυθμη εταιρεία», ολογράφως ή με τη σύντμηση «Ο.Ε.».

Δημοσιότητα : Η ομόρρυθμη εταιρεία καταχωρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με τη σύμπραξη όλων των εταίρων. Στοιχεία που καταχωρίζονται είναι, κατ` ελάχιστον, το όνομα και η κατοικία των εταίρων, η εταιρική επωνυμία, η έδρα και ο σκοπός της εταιρείας, καθώς και ο εκπρόσωπος της. Κάθε μεταβολή των στοιχείων αυτών καταχωρίζεται στο Γ.Ε.ΜΗ.

 

Ελάχιστο κεφάλαιο: Δεν απαιτείται

Διαχείριση:   Δικαίωμα και υποχρέωση διαχείρισης της ομόρρυθμης εταιρίας έχουν όλοι οι εταίροι, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην εταιρική σύμβαση.

Κέρδη και ζημίες: Εκτός αντίθετης συμφωνίας, οι εταίροι της ομόρρυθμης εταιρίας μετέχουν στα κέρδη και τις ζημίες κατά το ποσοστό συμμετοχής τους.

Εξουσία εκπροσώπησης:   Κάθε εταίρος έχει εξουσία εκπροσώπησης της εταιρείας, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην εταιρική σύμβαση. Συνήθως ορίζεται ένας διαχειριστής ή περισσότεροι που εκπροσωπούν την εταιρία είτε από κοινού είτε ο καθένας ξεχωριστά.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Επίδομα νυκτερινής εργασίας – Νυχτερινά Σύμφωνα με το νόμο, προβλέπεται...

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ Οι δικηγόροι της δικηγορικής μας εταιρείας, παραθέτουν τις...

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ Η Τηλεργασία είναι πλέον μέρος της καθημερινής εργατικής πρακτικής...

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,...