+30 210 72 31 630
Τηλ.
info@elo.gr
Email
ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Ομήρου 21
ΓΛΥΦΑΔΑ: Λαζαράκη 27

stefanos oikonomou
stefanos oikonomou

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Το δικηγορικό μας γραφείο ( Ομήρου 21, Κολωνάκι )  ιδρύθηκε το 1950 με εξειδίκευση στο δίκαιο επιχειρήσεων. Το 1989 ανέλαβε την διεύθυνση του γραφείου ο Στέφανος Π. Οικονόμου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Ο Στέφανος Π. Οικονόμου τελείωσε τη Νομική Σχολή με βαθμό πτυχίου 9 και  διάκριση ΑΡΙΣΤΑ. Το 1988 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. από το University of Paris. Η 3η γενιά δικηγόρων της εταιρείας μας αποτελείται από τον  Παναγιώτη Οικονόμου ( LLM Commercial and Corporate Law στο  Queen Mary University, London ) και τη  Φανή Οικονόμου ( PGD Φορολογικό Δίκαιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ).

Οι δικηγόροι της δικηγορικής μας εταιρείας έχουν υποστηρίξει πολλές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε δημόσιο διαγωνισμό.

Η νομική μας υποστήριξή περιλαμβάνει την μελέτη και ερμηνεία της διακήρυξης του διαγωνισμού και την αποσαφήνιση των όρων της, την υποβολή ερωτημάτων στην αναθέτουσα αρχή, την συλλογή και έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής, την υποβολή ενστάσεων και προσφυγών τόσο ενώπιον των Αρχών και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών όσο και ενώπιον των Δικαστηρίων.

Οι δικηγόροι μας έχουν εμπειρία σε διαγωνισμούς που γίνονται με το νόμο 4412/2016 για προμήθεια αγαθών όπως ιατρικών ειδών, ιατρικών συσκευών, νοσοκομειακών προμηθειών, ιατροτεχνολογικών προιόντων ή υπηρεσιών κλπ.

Επίσης οι δικηγόροι μας έχουν εμπειρία σε διαγωνισμούς που γίνονται για την εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων με το Π.Δ. 270/1981 για διάφορες χρήσεις ( υπαίθρια διαφήμιση κλπ ) καθώς και για την εκμίσθωση ακινήτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου όπως Υπουργεία, Νοσοκομεία, αναψυκτήρια, αρχαιολογικούς χώρους από το ΤΑΠ σύμφωνα με το ΠΔ 715/1989.

Οι νόμοι για τους δημόσιους διαγωνισμούς και εν γένει τις δημόσιες συμβάσεις είναι πολυδαίδαλοι και περίπλοκοι και ισχύουν διαφορετικά νομοθετικά καθεστώτα και διαφορετικές προθεσμίες. Ακόμα και το θέμα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων σε κάθε διαγωνισμό είναι μερικές φορές περίπλοκο αφού σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται ενδικοφανής προσφυγή και σε άλλες όχι, άλλες φορές είναι αρμόδια τα διοικητικά δικαστήρια και άλλες φορές τα πολιτικά.

Απαιτείται λοιπόν ο δικηγόρος που ασχολείται με δημόσιους διαγωνισμούς να έχει γενικότερη εμπειρία με τις δημόσιες συμβάσεις αλλά και να έχει επαφή με κάθε τομέα γενικά ακριβώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Η υποστήριξή μας σε κάθε διαγωνισμό αρχίζει από τον έλεγχο και την ερμηνεία της διακήρυξης ή μερικές φορές και από την σύνταξη της διακήρυξης όταν εντολέας μας είναι η αναθέτουσα αρχή.

Σε δεύτερο στάδιο, εκδίδουμε και ελέγχουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  για την συμμετοχή στον διαγωνισμό, συντάσσουμε τις απαραίτητες αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις και συμβουλεύουμε και ελέγχουμε την όλη δημιουργία του φακέλου συμμετοχής.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι μας αν ζητηθεί, παρίστανται στο άνοιγμα των προσφορών και υποβάλλουν ενστάσεις, υπερασπιζόμενοι τους εντολείς μας.

Όταν δημοσιευθούν τα πρακτικά κατακύρωσης του διαγωνισμού, οι δικηγόροι μας αν απαιτείται προβαίνουν σε άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής καθώς και σε προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

Συνεργασίες μας με μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές εταιρείες

Οι δικηγόροι μας έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο εμπορικό και εταιρικό δίκαιο λόγω της συνεργασίας τους με γνωστές πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Επί σχεδόν 20 έτη η δικηγορική μας εταιρεία συνεργαζόταν με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕ ( πρώην ΤΙΜ και ήδη NOVA ).

Από το 1989 μέχρι σήμερα οι δικηγόροι μας συνεργάζονται με τον όμιλο εταιρειών Βλάσης Σταθοκωστόπουλος που λειτουργεί μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια και αναψυκτήρια της Αθήνας, όπως το ZONARS, τον Διόνυσο, Penarubia, Notos café, Baraonda, Ιθάκη, Εν πλω, Vive Mar, Baron, Μετροπόλ, Ερμείον, Διογένης, Mojito, Ταβέρνα του Ψαρά, το Περιβόλι το Ουρανού κλπ.

Ο δικηγόρος Στέφανος Οικονόμου συνεργάστηκε επί 21 χρόνια ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος με την φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ, θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας με παγκόσμια παρουσία στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων. Εκτός από νομικός σύμβουλος υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ( Γενικός Γραμματέας ) και Compliance Officer, υπεύθυνος για την συμμόρφωση της εταιρίας στους νόμους και στους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας.

Οι δικηγόροι μας συνεργάζονται και με την εταιρεία Micafetal εταιρεία εστίασης που εκμεταλλεύεται πολλά κυλικεία και αναψυκτήρια σε διάφορους χώρους.

Εκτός από τους δημόσιους διαγωνισμούς, οι δικηγόροι μας εξειδικεύονται σε όλα τα νομικά θέματα του εμπορικού και εταιρικού δικαίου όπως ίδρυση εταιριών, αντιδικίες μεταξύ εταίρων, εμπορικές αντιδικίες, θέματα εμπορικών αντιπροσώπων και διανομέων, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, παραβιάσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού, διαφορές από σήματα και πνευματική ιδιοκτησία, εμπορικές συμβάσεις, φορολογικοί έλεγχοι και γενικά φορολογικά θέματα, είσπραξη απαιτήσεων, ποινικά θέματα επιχειρήσεων, θέματα ακινήτων ιδιωτών και επιχειρήσεων, εταιρικές αντιδικίες, θέματα compliance και προσωπικών δεδομένων GDPR.

Το δικηγορικό μας γραφείο στο Κολωνάκι και οι δικηγόροι μας συνδυάζουν την εμπειρία και τις γνώσεις μίας οικογενειακής νομικής παράδοσης τριών γενεών με έναν έντονο δυναμισμό και παρέχει μία ευρεία γκάμα νομικών υπηρεσιών σε πληθώρα προσώπων από πολυεθνικούς κολοσσούς μέχρι μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες σε μεγάλες ή και μικρές υποθέσεις πάντοτε με τον ίδιο επαγγελματισμό και την ίδια αποτελεσματικότητα σε λογικό κόστος.

Οι δικηγόροι της εταιρίας μας έχουν αναλάβει υποθέσεις και πολλών άλλων γνωστών εταιριών τόσο Ελληνικών όσο και αλλοδαπών όπως Αθηναϊκή Χαρτοποιία, (Softex) Edwards Lifesciences, Guerilla Mobile Ltd., Vestitel S.A., Bell Atlantic, Micafetal κλπ.

Έχουμε εκπροσωπήσει ως δικηγόροι και γνωστά πρόσωπα του αθλητισμού (Δημήτρης Σαραβάκος) και του θεάματος (Stefano Sartini, Ζάχος Χατζηφωτίου κλπ).

Οι δικηγόροι μας, με την τεράστια εμπειρία τους σε θέματα επιχειρήσεων και ιδιαίτερα δημόσιους διαγωνισμούς είναι κοντά σας στο δικηγορικό γραφείο μας Ομήρου 21 Κολωνάκι, Αθήνα για να δώσουν από κοντά απαντήσεις στα ερωτήματά σας ή μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

Επίδομα νυκτερινής εργασίας – Νυχτερινά Σύμφωνα με το νόμο, προβλέπεται...

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΟΡΤΩΝ Οι δικηγόροι της δικηγορικής μας εταιρείας, παραθέτουν τις...

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ Η Τηλεργασία είναι πλέον μέρος της καθημερινής εργατικής πρακτικής...

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,...